Затриманому на хабарі високопосадовцю Жовніру змінили статтю


Сьогодні, в Івано-Франківському міському суді відбулось засідання у справі директора регіонального відділення Фонду держмайна Зіновія Жовніра.

Як відомо, чиновника затримали на хабарі у парку ветеранів 4 жовтня. Як тоді розповіли у прокуратурі, Жовнір вимагав рекордний для Прикарпаття хабар - 150 тисяч доларів за знецінення Коломийської фабрики.

Йому інкримінували ст 368 ч 3. (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Жовніра на час слідства залишили в СІЗО, з можливістю застави у 4 млн грн.

Втім, сьогодні до міського суду надійшло клопотання адвоката Жовніра про обрання іншого запобіжного заходу через зміну статті. Тепер Зіновію Жовніру закидають тільки зловживанням впливом (369-2 ККУ), інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Прокурор зазначив, що досудове розслідування завершено і обвинувальний акт передано до суду. Тож просив суд долучити його до справи.

Натомість адвокат обвинуваченого зауважив, що в такому випадку зміну запобіжного заходу має вирішувати не суддя-слідчий, а суд на попередньому засіданні.

Після нарадчої кімнати суддя-слідчий Роман Хоростіль виніс ухвалу - подане клопотання може бути вирішене тільки судом. Тож клопотання адвоката наразі відхилене

Нагадаємо, Зіновія Жовніра затримали 4 жовтня на хабарі у 20 тис. доларів. Вже наступного дня спочатку від Генпрокурора, а потім від заступника начальника СБУ в області стало відомо подробиці затримання. Цього ж дня, в Івано-Франківському міському суді обрали міру запобіжного заходу для затриманого.