Справу Міхальця вивчали у Генпрокуратурі


Сьогодні, в Івано-Франківському апеляційному суді розглянули апеляцію на ухвалу суду щодо відсторонення начальника поліції Івано-Франківська Дмитра Міхальця з посади.

Як відомо, раніше міський суд вирішив залишити Міхальця на посаді.

Тож прокурор просить апеляційний суд скасувати ухвалу суду попередньої інстанції та відсторонити Дмитра Міхальця з посади на час досудового розслідування терміном на два місяці. Прокурор Богдан Бурак мотивує це тим, що у рамках слідства потрібно провести слідчий екперимент та допитати свідків, які є працівниками патрульної поліції. Тож вважає, що Міхалець може впливати на свідків.

"Ми не маємо доказів, що він впливав на свідків, але й слідство ще триває. Поліція розпочинала свою роботу під гаслом "Перед законом всі рівні". Гадаю, це правило стосується і Міхальця", - аргументував апеляцію прокурор.

Позицію прокуратури підтримали і захисники Чайковського.

Натомість Міхалець зауважив, що щодня бачиться з Чайковським та не має планів на нього тиснути. Те саме стосується і свідків.

"Наразі я знімаю квартиру і утримую сім'ю, оскільки дружина перебуває на останньому місяці вагітності. Якщо мене відсторонять від посади, то я не матиму змоги знімати квартиру в Івано-Франківську і буду змушений повернутись з дружиною до Хмельницька", - зауважив Дмитро Міхалець.

Водночас його адвокат наголосив, що жодної спроби тиснути на свідків Міхалець не робив. Щодо допиту свідків, то саме їхня сторона подала клопотання про допит свідків, оскільки цього ще не було зроблено. Суддя поцікавився, які дії ще має зробити прокуратура.

"Маємо провести перехрестний допит між обвинуваченим та потерпілим, також маємо допитати працівників прокуратури. Можливо ще будемо проводити перехресний допит Міхальця та його підлеглих, оскільки розбігаються свідчення щодо стану Чайковського, коли той виходив із кабінету та його слів в той момент", - пояснив працівник прокуратури.

На запитання суду, чому це не було зроблено раніше, адже конфлікт трапився ще 7 вересня, а зараз вже листопад. Прокурор пояснив, що документи розслідування витребували у Генпрокуратуру, а повернули аж сьогодні. Тож вони просто не встигли. Водночас, на уточнююче запитання суду, прокурор зазначив, що ніяких вказівок щодо цієї справи з Генпрокуратури не надходило.

Вислухавши всі сторони суд пішов в нарадчу кімнату.

Нагадаємо, головному копу Івано-Франківська Дмитру Міхальцю інкримінують "умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які виходять за межі наданих прав чи повноважень, що завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян та супроводжувалися насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями (ч. 2 ст. 365 КК України)". Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі. Детальніше про конфлікт між Дмитром Міхальцем та Іваном Чайковським кореспондент Бліц-Інфо писав у матеріалі "Старе ДАІ проти нової поліції? Кілька цікавих фактів у конфлікті Міхальця та Чайковського".

До теми: В міському суді визначають запобіжний захід для головного копа Франківська

Очільника патрульної поліції звинуватили у побитті учасника АТО

Ніхто нікого не бив, - Міхалець спростовує побиття учасника АТО

Прокуратура Прикарпаття оголосила підозру начальнику патрульної поліції Івано-Франківська

Дмитро Міхалець впевнений, що немає права здаватись і зраджувати довіру франківців