Суд у справі очільника Фонду держмайна: Свідок каже, що Жовнір мав передати гроші керівництву в Київ


Сьогодні, 2 лютого в Івано-Франківському міському суді продовжили розгляд справи у справі начальника місцевого відділення Фонду державного майна Зіновія Жовніра.

Як відомо, його звинувачують у вимаганні 150 тис доларів хабара та у зловживанні впливом.

Справу веде суддя Володимир Попович. Сьогодні у суді допитали директора ТзОВ "ІАЦ" Олега Волотського. Він розповів, що влітку він вирішив придбати приміщення, щоб зайнятися деревообробним бізнесом, тож йому дали телефон Володимира, який би допоміг купити приміщення Коломийської паперової фабрики, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"Ціна комплексу на той час становина 13 млн. Після обговопення деталей ми зустрілися з Зіновієм Григоровичем. Але за його словами ціна була не 13 млн. Окрім того йому потрібно було передати 4 млн", - розповів свідок.

Чоловік повідомив, що проаналізувавши ситуацію вирішив написати заяву в правоохоронні органи.

За словами свідка, Жовнір повинен був написати лист в Київ, щоб зменшити вартість майнового комплексу. Зустрічалися вони у одному і тому ж парку. Волотський розповів, що під час однієї з таких зустріч Жовнір сказав про те, що потрібно 20 тис дол. дати завдатку керівництву в Києві. Однак приїхавши до Івано-Франківська Жовнір не відповів на телефонний дзвінок, тож отримані від СБУ кошти прийшлося повернути правоохоронцям.

"Вартість комплексу була 13 млн 800 тис. Однак він мав знизити його вартість до 4-5 млн. За це він хотів таку ж саму суму - 4 мільйони", - подав допитаний.

Водночас адвокат Жовніра зазначив, що згідно протоколу заяву у військову прокуратуру чоловік подавав у Львові, в той же час він був допитаний в Івано-Франківську. Сам Жовнір заявив, що не знає цю людину. Однак зазначив, що вперше зустрічався з ним на автобусній зупинці біля ЦУМу. Водночас сам підприємець каже, що зустрічалися вони у парку біля роботи Жовніра.

Опісля прокурор клопотав про те, щоб оголосити перерву адже він не готовий перейти до дослідження письмових доказів. Тож наступне засідання призначили на 8 лютого.

До теми: Стало відомі подробиці затримання франківського високопосадовця на хабарі

Генпрокурор розповів за що вимагав хабар франківський високопосадовець

Скандальний очільник прикарпатського Фонду Держмайна за 4 млн. грн. обіцяв дешевше продати фабрику

Суд залишив Жовніра під вартою з можливістю застави у 4 млн грн

У розгляді справи Зіновія Жовніра знову зробили перерву – не з’явився свідок