Суд залишив під вартою підозрюваного у вбивстві болгарської студентки


У четвер, 22 червня, в апеляційному суді заслухали скаргу щодо обрання запобіжного заходу Ельдару Астанову, якого підозрюють у вбивстві болгарської студентки.

Астанов наполягає, що рішення слідчого судді є не обгрунтованим і безпідставним. Він просить змінити міру запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт з електронним браслетом. Захисник Астанова наполягає на тому, що у суду немає жодних об`єктивних доказів, що підтверджували б його вину. Більше того, обвинувачений готовий піти на співпрацю з судом і провести слідчий експеримент, пише Репортер

Натомість прокурор зазначив, що підозрюваний може переховуватись від слідства і чинити тиск на свідків. Крім того, вбивши дівчину Астанов свідомо намагався приховати сліди злочину. Після дебатів суд пішов до нарадчої кімнати.

Суд залишив міру запобіжного заходу залишили без змін.

Як відомо, студентка з Болгарії, зникла в Івано-Франківську в останній день. Відтвак її подруга повідомила, що дівчина зникла після зустрічі з хлопцем-турком, який часто її бив. Ввечері 12 травня стало відомо, що на Прикарпатті імовірно знайшли тіло зниклої студентки з Болгарії. Наступного дня в поліції повідомили , що тіло дівчини запхали у валізу та втопили в озері. Опісля слідчі розповіли жахливі деталі вбивства студентки з Болгарії.

Тіло дівчини вже доставили в морг де її опізнали родичі. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 115 (навмисне вбивство). Поліцейські також затримали ймовірного вбивцю - її хлопця.

До теми: Підозрюваний у вбивстві франківської студентки з Болгарії шантажує суддю через пресу

Туркменістанець, якого підозрюють у вбивстві каже, що знайшов дівчину вже мертвою