Три дні, 12 локацій та півсотні подій: В Івано-Франківську пройде другий «Сarpathian space»


До дня міста в Івано-Франківську вдруге пройде мистецький фестиваль країн Карпатського регіону «Сarpathian space». Захід пройде 5-7 травня.

Слід зауважити, участь у культурному дійстві візьмуть 8 країн - Україна, Австрія, Польща, Румунія, Угорщина, Чехія, Словаччина, Молдова. Також гостями фестивалю будуть дипломатичні представники з Азейбаржану, Грузії, Литви та Естонії. Про це під час прес-конференції для ЗМІ розповіли в Івано-Франківській ОДА, передає кореспондент Бліц-Інфо.

Начальник управління культури Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак підкреслив, що фестиваль проводиться задля підтримки духовних цінностей, розвитку різних видів мистецтва, об’єднання учасників та гостей фестивалю спільним простором який створює та реалізовує мистецькі ідеї та спрямований на реалізацію курсу України та інтеграцію у Європейський Союз. Слід зауважити, на «Сarpathian space» прибуде 40 іноземних послів.

Світлина від Міжнародний мистецький фестиваль «Carpathian Space».

Як розповіла представник організаторів Оксана Когут,  загалом протягом трьох днів в Івано-Франківську пройде близько півсотні подій на 12 різних локаціях. Це зокрема, "Art SPACE", "Multi-genre music SPACE", "Cuisines SPACE", "Sculpture SPACE", "Theatre SPACE", "KIDSPASE". На кожній локації заплановано широкий перелік заходів - концерти, виставки, майстер-класи, інтерактивні арт-проекти фестивалю, флешмоби та улюблені публікою презентації національних кухонь і вина з різних країн світу. 

До прикладу, на музичній локації "Multi-genre music SPACE", що розміщуватиметься на Вічевому майдані виступить Олег Скрипка та НАОНІ-оркестр, ФОМА та гурт "Мандри" , гурт DAGADANA (Польща). Також пройде великий концерт учасників фестивалю, виступи численних фольк та етно колективів, концерт Тіни Кароль.

Ще однією родзинкою фестивалю стане локація кулінарного мистецтва "Cuisines SPACE", де відбуватимуться кулінарні презентації угорської, румунської, грузинської та литовської кухні.

Окрім того, у кінотеатрі "Люм'єр" розташовуватиметься локація Cinema SPASE. Протягом трьох днів гості фестивалю зможуть безкоштовно переглянути культові стрічки від українських та закордонних режисерів. Зокрема, глядачі побачать українські «Гніздо горлиці» та «Живу ватру», фільми «Марамуреш – стара країна, нова країна» (Румунія), «Кукурудзяний острів» (Грузія), «Солдат Джанет» (Австрія), документальний фільм «Ціль - Баку. Як Гітлер програв війну за нафту» (Азербайджан), «Кріт» (Польща, Німеччина).

В Івано-Франківському обласному музично-драматичному театрі діятиме локація Theatre SPACE. Театралів дивуватиме Чеський театр тіней «МЕТРО» та соціальний проект дітей-сиріт "Красуня і Чодовисько".

Організатори запевняють, що не менш цікавими будуть й інші локації. Тож розраховують на десятки туристів з України та для закордону. 

Слід зауважити, для кращого інформування в Івано-Франківській ОДА надрукують 20 тисяч програмок фестивалю. 

"Також у місті встановимо інформаційні борди із картою локацій та переліком заходу. Буде залучено понад 100 волонтерів, що приходитимуть на допомогу туристам", - зазначив начальник департаменту інформаційїної політики ОДА Володимир Джигіта.