У школі в Білих Ославах спалах гепатиту А


6 грудня до рятувальників надійшло повідомлення від Державної установи «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» про груповий осередок гострого гепатиту «А» в с. Білі Ослави Надвірнянського району Івано-Франківської області.

Про це повідомляє управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.

В період з 28 вересня до 6 грудня у ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Білі Ослави, Надвірнянського району зареєстровано 9 випадків гострого гепатиту «А» серед учнів 2-10 класів та вчителя фізкультури. Захворілих госпіталізовано: 5 осіб - інфекційний відділ Надвірнянської центральної районної лікарні, 4 особи - обласна інфекційна лікарня м. Івано-Франківськ.

Станом на 6 грудня з лікарень виписано 4 особи, у тому числі 3 дитини віком до 15 років. Зараз на лікуванні залишається ще 5 дітей.

Державною установою «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» вживаються протиепідемічні та профілактичні заходи щодо недопущення поширення захворювання. Ситуація перебуває на постійному контролі ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України»  та У ДСНС в Івано-Франківській області.