В Івано-Франківську розпочали роглядати позов 85-ї депутатки до голови облради


Сьогодні,16 листопада Івано-Франківському окружному адміністративному суді розпочали розгляд позову Марії Ткачук проти голови обласної ради Олександра Сича.

Як повідомляли кореспонденти Бліц-Інфо, вже півтора року кандидатка у депутати від "Самопомочі" Марія Ткачук намагаться відібрати депутатський мандат у свого однопартійця Сергія Коцюра. Причина - його було призначеного першим заступником Коломийського міського голови. Оскільки закон забороняє таке сумісництво, Ткачук пішла до суду, аби зобов'язати ОВК визнати депутатом її.  Адже саме вона наступна за партійним списком. Суд задовільнив її повноваження частково та зобов'язав обласну виборчу комісію визнати Марію Ткачук депутатом замість Сергія Коцюра. Втім, Коцюра мандату не позбавили, а сам він відповідної заяви так і не написав, тож продовжує виконувати обов'язки депутата.

Марія Ткачук вважає, що в цьому вина голови Івано-Франківської облради Олександра Сича. Мовляв, голова перешкоджає їй здійснювати депутатські повноваження та відмовляється забезпечити можливість брати участь у пленарних засіданнях. Тож подала до суду.

Справу веде суддя Ігор Главач. На засідання з'явилась позивач Марія Ткачук з адвокатами Віталієм Козаком та Тарасом Жарським. Представник відповідача подав клопотання про відкладення розгляду справи.

"У зв'язку із відрядженням начальника відділу правової та кадрової роботи обласної ради до Львова на судове засідання, немає можливості забезпечити присутність представника обласної ради на судовому засіданні за позовом Ткачук. За можливості просимо відкласти розгляд справи",- йдеться у клопотанні.

У свою чергу представник позивача заявив, що неявка представника відповідача не є підставою для відкладення розгляду справи. Тож просить відмовити у задоволенні клопотання і розглядати справу без представника відповідача.

Суд ухвалив не порушуювати прав відповідача, а судове засідання відкласти.

Після засідання Ткачук заявила, що вчора їй через чоловіка погрожували.

"Від мене вимагали припинити переслідувати депутатів-сумістників. Я не думала, що ця банда буде погрожувати мені, матері двох маленьких дітей. Я не можу сказати хто це, але хочу передати цим людям, що я їх не боюся", - сказала Ткачук, не уточнивши кого конкретно має на увазі.

До теми: Шість депутатів обласної ради можуть втратити мандати