Війт Підлужжя не відбудеться штрафом. Суд не затвердив угоду з прокуратурою


Сьогодні, 18 жовтня в Івано-Франківському міському суді продовжили розгляд справи щодо сільського голови Підлужжя Володимира Бурачка, що "погорів" на хабарі.

Нагадаємо, на початку червня війта затримали під час отримання хабара в розмірі 40 тис грн, які той хотів отримати за вирішення питання щодо виділення та передачу в приватну власність земельної ділянки під індивідуальне будівництво учаснику АТО.

На одному з попередніх засідань суд продовжив запобіжний захід для Володимира Бурачка у вигляді цілодобового домашнього арешту, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Слід зауважити, сільський голова повністю визнав свою вину. 30 червня була укладена угода про визнання винуватості. Тож військова прокуратура просить накласти покарання у вигляді штрафу розміром 1500 неоподаткованих мінімумів (25500 грн) та позбавлення права обіймати посади протягом трьох років. На попередньому засіданні прокурор клопотав затвердити укладену угоду та призначити відповідне покарання.

Справу веде суддя Івано-Франківського міського суду Олег Лазарів, інформує кореспондент Бліц-Інфо з зали суду. На сьогоднішньому засіданні суд відмовив у затверджені укладеної між військовою прокуратурою та сільським головою угоди винуватості, оскільки вона не відповідає інтересам суспільства.

А також призначив дату наступного засідання розгляду справи по суті. Воно відбудеться о 11:00 25 жовтня та 27 листопада о 11.00.

До теми: Затриманий на хабарі війт Підлужжя визнає вину і хоче угоду

Справу війта Підлужжя вже передали до суду. Звинувачують у зловживанні впливом

Подробиці затримання сільського голови Підлужжя на хабарі