Як працюють прикарпатські народні обранці у Верховній раді: Юрій Соловей


У час війни та кризи влада має працювати вдвічі, а то й втричі більше та краще. Такої думки притримуються більшість українців. Та у житті ситуація здається протилежною.

Тож, кореспондент Бліц-Інфо вирішив проаналізувати роботу народних депутатів-мажоритарників  від Прикарпаття та порівняти їхню діяльність з попередниками за той самий часовий проміжок. 

Як відомо Верховна рада восьмого скликання набула повноважень з 27 листопада 2014, сьомого – з 12 грудня 2012 року. Діяльність народних обранців останньої оцінюватимемо так само - за перших вісім місяців роботи. До уваги візьмемо законотворчу діяльність, відвідуваність, кількість виступів та запитів. Щодо результатів голосування, то його враховувати не будемо, адже оцінити «якість» відданих голосів у кількісному еквіваленті доволі складно.

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Юрій Соловей переміг у одномандатному окрузі №89 з центром у Снятині. За час своєї діяльності у парламенті народний обранець долучився до творення  27 законопроектів. Щодо власних законодавчих ініціатив, то їх  у нього три. Щоправда, чинним актом став тільки один документ – «Проект Постанови про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України у сфері державних закупівель щодо приведення їх у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів з подолання корупції».

Окрім того, нардеп подав чотири депутатські запити.  Та найактивнішим Соловей був у виступах.  Адже, за вісім місяців роботи депутат аж 31 раз мав слово під куполом парламенту.

Щодо відвідування, то дані електронної реєстрації говорять, що Юрій Соловей був присутній на 62 засіданнях, відсутній - на 24. Натомість дані письмової реєстрації трохи інші: 65 – присутній та 21 раз - відсутній з невідомих причин. 

Його попередником у 89 окрузі був висуванець Батьківщини Василь Гладій. За перших вісім місяців роботи у парламенті, тобто з грудня до серпня за його участі було подано 23 законопроекти.  Власних законодавчих ініціатив за цей час нардеп Гладій не подавав.

За той же період народний обранець виступив чотири рази під куполом парламенту та подав сім запитів, з яких 5 – до Кабміну.

Щодо даних електронної реєстрації, то нардеп був присутній 45 разів на ранкових та вечірніх засіданнях, відсутній – 8 разів. Дані письмової реєстрації у Гладія теж різняться.  52 засідання був присутній, а от пропусків сесії з невідомих причин у нардепа за цей період не було.

Тож можна констатувати, що діяльність Юрія Солов’я у Верховній раді є більш помітнішою, аніж у його попередника. Принаймні, завдяки виступам. Натомість його колишній опонент значно обігнав нардепа у плані відвідування сесій. Адже, у Гладія немає такої великої кількості прогулів як у Солов’я. До слова, саме останнього активісти «ОПОРИ» зарахували до одного із найбільших депутатів-прогульників від Прикарпаття. 

До теми: Підприємець з Верховини звинуватив прикарпатського нардепа у лобіювання одеської фірми на торгах деревиною

Нардепи від Прикарпаття Шевченко та Соловей найчастіше прогулюють засідання ВР

Як прикарпатські нардепи відвідують засідання Верховної ради

Прикарпатський нардеп хоче економічних санкції проти Росії

Нардеп Юрій Соловей пропонує не лякатися слова "дефолт"

Прикарпатський нардеп «наїхав» на обласного прокурора

Як працюють прикарпатські народні обранці у Верховній раді: Юрій Тимошенко