Змінилися умови програми "Доступне житло"


В Україні удосконалили програму забезпечення населення доступним житлом. Уряд компенсуватиме 30% вартості купівлі квартири. Для переселенців та учасників АТО чи ООС — 50%.

Реалізація держпрограм "Доступне житло" та "Молодіжне кредитування" має відповідати вимогам часу. Задовольняти у першу чергу потреби тих, хто дійсно потребує вирішення житлового питання. Ми забезпечуємо 30% компенсації придбання доступного житла від держави або місцевих бюджетів та 50% компенсації для внутрішньо переміщених осіб і учасників АТО", - заявив віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, передає "Урядовий портал".

Учасники відповідних програм мають можливість придбати готову квартиру від забудовника.

"Для сім'ї, яка потребує поліпшення житлових умов, знизили рівень середньомісячного доходу з 5 до 3 розмірів середньомісячної заробітної плати у підрахунку на одну особу відповідно до регіону", - наголосив Геннадій Зубко.

Учасники програми самостійно обиратимуть банк, де оформляти кредит на купівлю квартири. Житло, отримане за пільговими програмами, заборонено продавати протягом 3 років.

"Важливо, щоб програма "Доступне житло" була дійсно доступною. Щоб у нас не було купівлі квартир 140-150 квадратних метрів, як це було раніше. Тому, ми обмежуємо кількість квадратних метрів, які можуть купити за програмою", - резюмував Зубко.