44-річний українець три тижні воював зі зламаним хребтом


44-річний український військовий майже три тижні воював на передовій зі зламаним хребтом. Чоловік навіть не підозрював, що під час одного із обстрілів «стрілка» від касетної бомби застрягла у його хребті. До медиків звернувся лише тоді, коли дуже вже почав дошкуляти біль у попереку і температура піднялася до 39 градусів.

Медикам госпіталю боєць сказав, що у нього, мабуть, радикуліт, бо дуже болить поперек і вже кілька днів тримається висока температура. Як розповів ZAXID.NET лікар військово-польового госпіталю, львівський судинний хірург Тарас Кобза, бійця (його ім'я не розголошують з військових міркувань) скерували на рентген, аби чітко встановити причину болю. Лікарі були шоковані побаченим на рентгенівському знімку.

«Під час обстрілу елемент касетної бомби, так звана «стрілка», потрапила у ліве підребер’я, зламала два хребці у поперековому відділі хребта і застрягла у хребті», – каже Тарас Кобза.

Уламки зламаних хребців могли ушкодити нерви, судини, але, на щастя, цього не сталося. Боєць прийшов у польовий госпіталь своїми ногами і навіть не підозрював, що у його хребті застряг елемент касетної бомби.

«Боєць потрапив під обстріл ще 13 липня, а до нас звернувся лише на початку серпня. Він практично три тижні воював зі зламаним хребтом», – каже Тарас Кобза.

Чому чоловік не відчув болю? За словами лікаря, під час сильних обстрілів через виділення адреналіну бійці просто не відчувають мінімальних ушкоджень. Окрім того, медики зауважили: якщо куля чи уламок, а у цьому випадку елемент касетної бомби, летять з надзвичайно високою швидкістю, то тканина не дає больового симптому. Настільки швидко відбувається проникнення всередину, що нервові закінчення не встигають про це повідомити.

«Стрілка», що зламала бійцю хребці, влучила у підребер’я, а у тому місці у чоловіка є кілька родимок. Вона зробила прокол всього на 1 мм, тож чоловік його навіть не зауважив. Його виявили медики під час ретельного огляду пораненого.

Бійця із зони бойових дій відправили в одну з лікарень у більш безпечний регіон, де він проходитиме лікування.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!