Бізнесмен незаконно звів апартаменти у Поляниці і намагався їх внести в Держреєстр. Тепер його судитимуть


Злочинну схему організував житель Херсонщини, який спонукав державного реєстратора внести неправдиві дані в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно. Обом фігурантам уже повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Про це "Бліц-Інфо" повідомили у пресслужбі прикарпатської поліції.

В ході досудового розслідування встановлено, що 48-річний мешканець Херсонської області схилив державного реєстратора однієї із міських рад Івано-Франківщини безпідставно та незаконно внести до Державного реєстру речових прав неправдиву інформацію про об’єкти нерухомого майна, що знаходяться в Поляницькій громаді

Відповідно до дозвільних документів та містобудівних умов на земельній ділянці мав бути індивідуальний житловий будинок. Натомість підприємець звів 5-поверхову будівлю, а державний реєстратор зареєстрував 33 об’єкти нерухомого майна - апартаменти, загальною площею 1970,8 м². Кожен об’єкт був зареєстрований на окремого власника.

Ринкова вартість одного м² у вказаній будівлі становить щонайменше 130 тисяч гривень.

Злочинну діяльність фігурантів задокументували слідчі слідчого управління обласної поліції. Процесуальне керівництво по справі здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

Слідчі повідомили організатору злочину та державному реєстратору про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті - позбавлення волі до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Щодо одного із фігурантів судом уже обрано запобіжний захід. Досудове розслідування триває.

На зображенні може бути: на відкритому повітрі та дерево

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!