Через підрив Каховської ГЕС в енергосистемі України виник дефіцит потужності


В "Укренерго" попереджають, що у вечірні години може виникати дефіцит потужності.

В Україні виникав дефіцит потужності, оскільки гідроелектростанції, розташовані на Дніпрі вище підірваної росіянами Каховської ГЕС, знизили потужність виробництва. України брала аварійну допомогу від енергосистеми Румунії. Втім, дефіцит в енергосистемі може виникнути знову. 

Про це йдеться у повідомленні "Укренерго", пише ТСН.

Там пояснили, що були змушені вдатитися до такого кроку, бо необхідно було знизити потужність виробництва гідроелектростанцій, розташованих на Дніпрі, для обмеження надходження води у Каховське водосховище, щоб зменшити затоплення. Через підтоплення відключено близько 20 тисяч споживачів у Херсоні та області.

"Вчора, 7 червня 2023 року з 20:00 до 23:00 через недостатність загальної потужності українських електростанцій для покриття вечірнього піку споживання енергосистема України брала аварійну допомогу від енергосистеми Румунії. Імпорт та експорт у ці години був відсутній. Україна може використовувати аварійну допомогу від сусідніх країн завдяки синхронній роботі енергосиcтеми України з європейською енергосистемою ENTSO-E", - заувадили в Укренерго.

Наразі виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів, але ситуація в енергосистемі залишається непростою.

У компанії попереджають, що у вечірні години у зв’язку з обмеженою кількістю енергоблоків в роботі може виникати дефіцит потужності.

"Тож просимо перенести використання потужної техніки з вечірніх годин на інші періоди доби, щоб зменшити навантаження в енергосистемі та полегшити балансування", - йдеться у повідомленні. 



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!