Франківськ серед лідерів в Україні по визначенню домоуправителів


Директор департаменту комунальної політики Михайло Смушак прозвітував про роботу по визначенню управителів в багатоквартирних будинках Івано-Франківська.

Про це йшлося на оперативній нараді у міського голови. Зокрема, за словами Смушака станом на сьогодні в місті створено 247 ОСББ, 32 ЖБК і 15 приватних ЖЕО, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"Це один з найвищих показників в Україні. Окрім того, варто зауважити, що МІУК показує високу конкурентоспроможність серед управителів. Уже 150 багатоповерхових будинків в місті визначились із управителем і 139 з них віддали перевагу "МІУК", - розповів Смушак.

Як зауважив перший заступник міського голови Микола Вітенко, такі хороші показники по визначенню управителів у Франківську є цілком виправданими.

"З 2012 року Івано-Франківськ проявив себе, як передове місто в Україні. Ми готові до змін законодавства, які стосуються визначення управителів, адже у нас вже кілька років був такий досвід", - зауважив Вітенко.

Проте у цій сфері все ж є певні проблеми. Зокрема, за словами секретаря міськради Оксани Савчук потрібно продовжити інформаційну роботу, адже люди не завжди знають що потрібно робити.

"Мешканці ще недостатньо проінформовані. Можна зробити і роздати якісь рекомендації, провести навчання для голів ОСББ. Люди готові робити, але немає досвіду. Мені в одному будинку мешканці сказали що не дуже розуміють, що від них потрібно, проте хочуть розібратися, адже сусіди вже визначились. Тому потрібно запросити голів будинкових комітетів і пояснити їм усе", - зауважила Савчук. 

Нагадаємо, також під час наради начальник управління транспорту і звязку Олег Ганчак прозвітував про встановлення нових дорожних знаків на Новгородській. А начальник патрульної поліції Дмитро Міхалець розповів про резонансний злочин ,який трапився минулої п'ятниці.

Також під час оперативки начальник інвестиційної політики МВК розповів, що Євросоюз готовий профінансувати три проекти у місті.