Франківська міська рада вимагає Зеленського реформувати суди


Сьогодні, 26 лютого, відбулась позачергова сесія Івано-Франківської міської ради. На порядку денному - 10 питань.

На початку засідання Роман Марцінків зачитав звернення до президента України, голови ВРУ та генерального прокурора України щодо політично вмотивованого переслідування українських активістів, пише Бліц-Інфо.

"23 лютого 2021 року рішенням судді Приморського районного суду зроблено крок безчинства. Сьогодні судова система перетворилась на знаряддя тиску та усунення незручних для влади людей. Ми, як представники громади, усвідомлюємо свою відповідальність за недопущення втрат тих прав і свобод, що відстояні українцями під час Революції Гідності. Ці події стали можливими у зв'язку з відсутністю політичної волі.

Реформувати судову систему України, щоб унеможливити ручне керування служителів феміди та виконання ними політичних замовлень. Вимагаємо від Володимира Зеленського негайної реакції на політичні розправи та упереджені дії, а також на загальний стан справ у судовій та правоохоронних сферах",- йдеться у тексті звернення.

"За" проголосували 35 депутатів.

Нагадаємо, суд визнав Сергія Стерненка винним за усіма статтями, а також у якості покарання призначив конфіскацію половини його майна та ухвалив рішення про взяття активіста під варту у залі суду. Через такий вирок суду днями в Івано-Франківську десятки людей прийшли під ОДА, щоб висловити свою підтримку.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!