Франківці проводили у Києві вечірки з ґвалтуванням. Поліція вже проводить обшуки


31 січня в мережі з'явилися фото та відео з вечірок у столиці, на яких юнаки накачували дівчат наркотиками і гвалтували. При тому, знімали все на відео та викладали у соцмережах.

На це вже зреагувала поліція. У пресслужбі Нацполіції повідомили, що правоохоронці відразу розпочали відпрацювання по цих випадках, пише "Бліц-Інфо".

"На цей час поліцейські уже встановили фігурантів та місця їхнього перебування. У рамках розпочатого кримінального провадження проводяться необхідні слідчі та розшукові заходи у столиці та ще одному регіоні держави. Зокрема оперативники карного розшуку та міграційної поліції разом зі слідчими за процесуального керівництва прокурорів проводять обшуки за адресами проживання та в орендованих квартирах фігурантів. Детальніша інформація буде опублікована пізніше", - повідомили у Національна поліція України 

Двоє з організаторів - це хлопці з Івано-Франківська, які переїхали до столиці. Про це у мережі розповіла журналістка, громадська діячка Ярослава Кравченко. Також у соцмережах вдалося встановити ще кілька осіб з вечірок. Всю інформацію вже передали поліції. 

Немає опису.

Злочин в мережі також прокоментувала заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

"Мережею шириться контент, який шокував багатьох з нас. Адже поки ми боремося з ворогом-терористом на усіх фронтах, окремі особи дозволяють собі влаштовувати вечірки з алкоголем, наркотиками та ґвалтуванням дівчат, при цьому знімають все та публікують у соцмережах, принижуючи гідність дівчат та паплюжать моральні цінності українського народу. Вчора Національна поліція України оперативно взяла роботу цей кейс. Реакція буде швидкою та вичерпною.

Я дякую усім, хто надав розголосу цій ситуації. Бачу усі повідомлення. Разом з тим, переглянувши численні коментарі під дописами публічних осіб, мене також вразило, що окремі особи звинувачують дівчат у тому, що з ними трапилося. Тож хочу ще раз наголосити - жодна людина у світі не має права вас кривдити. Постраждалі не можуть спровокувати акт насильства, у цьому завжди винен кривдник. Закликаю усіх, хто постраждав або став свідком насильства, не замовчувати та повідомляти у поліцію", - написала заступниця міністра МВС.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!