Голова обласної ради Олександр Сич привітав прикарпатців з Великоднем


Великоднє привітання голови Івано-Франківської обласної ради записали біля храму Успіння Пресвятої Богородиці у Крилосі.

Святкове відеовітання Олександр Сич оприлюднив на сторінці у Фейсбуці: 

Шановні мешканці Прикарпаття! Дорогі брати і сестри українці! Вітаю вас з величним святом Воскресіння Господнього з древнього столичного, князівського і королівського Галицького граду, 1125-ліття якого ми нещодавно відзначали.

Вітаю з Патріаршого двору й від древніх стін храму Успіння Пресвятої Богородиці у Крилосі, що декретом Блаженнішого Отця і Глави Української Греко-Католицької Церкви Святослава отримав статус Патріаршого прокатедрального собору.

Це місце символічне! Бо воно є виявом того чуда Воскресіння, в якому ми ще змалечку так прагнемо пересвідчитися, вславляючи з року в рік, і від прадавніх віків, Воскреслого Христа. Бо Галич і є таким символічним свідченням воскресіння нашої Нації, Держави і нашої Церкви. Бо які б орди завойовників, азійських і сусідніх європейських країв, не перекочувалися нашими землями, але Господньою волею Галич знову і знову поставав з руїн і демонстрував світові свою невпокорену велич.

Господньою волею ми перетриваємо, переборемо, переможемо і цю новітню Московську орду, що порушила мир і спокій нашого народу! Бо вона –мізерна піщинка в тисячолітній клепсидрі часу. І її неправедна сила не може перечити силі і волі Господа, що сотворив українську Націю й обдарував її цією благословенною землею.

Щороку і вже десятки літ ми приходимо зі своїми проханнями в час прощі до ікони Крилоської Матінки Божої. Наші молитви – це могутній згусток болю і віри десятків тисяч українців. Віримо, що через її материнське посередництво і заступництво вони досягають престолу Небесного Отця.

Молимося і сьогодні, у Великий День Воскресіння Господнього, до всіх чудотворних ікон Матінки Божої цілої великої Галичини, в усіх храмах усіх традиційних Церков неосяжної Української Землі, молимося до кожної найскромнішої Її ікони в найскромнішій українській хаті з єдиним благанням – заступитися за український народ і припинити війну в Україні, припинити болі і страждання наших матерів, дарувати мир і спокій кожній українській родині!

І даруй нам, Матінко Божа, в цей Великий День Воскресіння Твого Небесного Сина, мирного неба й тихого та світлого родинного свята!

Христос Воскрес! Воістину Христос Воскрес!

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!