Готель розбрату. Замість історичного "Дністра" запрацював новий готель


Незважаючи на спротив громадськості та судові процеси, з 19 жовтня в Івано-Франківську у тестовому режимі почав працювати готель, який відкрили у приміщенні колишнього “Дністра”.

Назва закладу — інша. Зовнішній вигляд — також. Проте така трансформація історичної споруди досі обурює сотні франківців.

Готель, раніше відомий, як "Дністер" був побудований за проєктом архітектора Яноша Фредеріка ще у 1914. У цій споруді відбулося чимало знакових подій. Саме тут Українська національна рада ЗУНР схвалила закон про злуку з УНР. 

"Більш історичної споруди, ніж ця будівля, у нас немає. Взагалі в Україні буквально кілька споруд, які причетні до злуки і побудови великої України. Ми, як цивілізована країна, мусимо кожен пунктик цієї історії старанно консервувати і зберігати, а не перетворювати її на торт",- каже громадський активіст Ростислав Шпук.

В 2017 році готель закрили на реставрацію. Перші зміни в пам'ятці архітектури місцеві активісти помітили вже через рік. Тоді будівля стала вищою на два поверхи.

"Зразу було видно, що це те та вежа. Це якась весільна арка. Зовсім не те місце де був перший годинник, як і годинник не такий", - каже Шпук.

З того часу і почалися перипетії навколо готелю "Дністер".

Більше у сюжеті ОТБ Галичина.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!