Ікра в ролах: найпопулярніші типи та їх відмінності


Що варто знати про ікру, яку використовують у суші

Обираючи роли у ресторані Sushi-Go, ви певно неодноразово бачили шматочки, які щільно вкриті чимось чорним або червоним. З переліку інгредієнтів стає зрозуміло, що це – риб’яча ікра, а те, якою вона буває й чому її використовують у ролах – читайте далі.

Яку ікру використовують для приготування ролів

Не тільки японці, а й європейці зрозуміли, що зовнішній вигляд страв має таку саме важливість, як і свіжі інгредієнти, а ще – смакові особливості. Тому зовсім скоро роли почали прикрашати великою кількістю інгредієнтів – від слайсів з риби до авокадо, огірків тощо. Й серед найактуальніших та найкорисніших варіантів – це риб’яча ікра.

Найчастіше можна побачити варіанти суші, які прикрашені за допомогою ікри тобіко та масаго. Їх споріднює те, що обидва ці види використовуються для приготування суші та ролів. Також вони мають ікринки, які значно менші за розміром, ніж у лосося або сьомги, а ще – яскравий колір (часто червоний, помаранчевий, рідше – чорний).

Але у чому ж різниця? По-перше, варто відзначити, що масаго та тобіко отримують з різних видів риби. Масаго добувають з риби-капелана, яка також відома нам, як мойва. А ось ікра тобіко – це загальна назва ікри, що отримується з кількох різновидів летючих риб.

Окрім цього, ці види ікри мають також відмінності за своїм розміром. Якщо поставили шматочки ролів з масаго та тобіко поруч, то можна буде помітити, що вони відрізняються. Так, масаго трохи менша за розміром, має ікринки до 0,5 мм у діаметрі, а от тобіко більша, її діаметр може досягати 1 мм.

Відрізняються ці види начинки також смаком та текстурою. Тобіко не лише більша за розміром, вона ще й більш тверда та суха, а коли її розкусуєш, то не чуєш відповідного хрумкоту. Масаго більш м’яка, майже тане у роті. Проте сьогодні для суші частіше використовують саме ікру летючих риб, оскільки вона не містить такої великої кількості вологи, як інші типи.

Чому ж ікра може мати різні кольори? Відповідь дуже проста: її часто фарбують, аби роли, які нею прикрашають, набували унікального відтінку та зовнішнього вигляду. Для цього використовуються безпечні харчові фарбники, що допомагають отримати зелений, чорний або навіть синій колір.

Доставка суші в Івано-Франківську

А якщо ви хочете скуштувати якісні суші та роли – зверніть увагу на доставку Суші-Гоу. Тут ви знайдете не лише варіанти з ікрою, а й червоною, білою рибою, тунцем, вугром та морепродуктами.

Заклад пропонує широке меню, що часто оновлюється, доступні ціни, а також безліч інших страв – від десертів до піци тощо.

Також у ресторані можна отримати усе необхідне разом з замовленням у вигляді додатків та паличок, а ще не доведеться нікуди їхати, адже у Суші-Гоу є власна доставка не лише містом, а й за його межами.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!