Іванофранківець виборов «золото» на змаганнях ветеранів у США


Нацгвардієць Юрій Гапончук з Івано-Франківська виборов «золото» на змаганнях ветеранів у Сполучних Штатах Америки. Він зміг перемогти у командній стрільбі з лука та у волейболі сидячи.

Військовослужбовець 50-го полку Національної Гвардії України Юрій Гапончук взяв участь у змаганнях Повітряних сил Сполучених Штатів Америки. Це щорічний внутрішній турнір для ветеранів та військових, які отримали травми чи поранення під час військової служби, повідомляє РАІ

Юрій Гапончук є капітаном збірної України, яку на змаганнях представили 30 військових та ветеранів. Воїн розповідає, як тільки дізнався, що пройшов відбір – почав сумлінно готуватись:

«Я змагався в таких видах спорту як пауерліфтинг, веслування на тренажері, волейбол сидячи і стрільба з лука».

Юрію та його команді вдалось здобути дві золоті медалі – з волейболу сидячи та у командній стрільбі з лука. Крім того, виборов «бронзову» нагороду з веслування на тренажері. Зізнається, медаль з волейболу сидячи стала несподіванкою для усіх:

«На цих змаганнях ми просто зіграли як команда. Кожен старався один одного підтримати, зіграти на команду. І це дало нам хороший результат. Найцікавішим був фінал із грузинами. Була дуже запекла боротьба – очко в очко ішли. Першу партію ми виграли постійно лідируючи, а друга була на нервах. Але зібрались з думками і виграли».

А от стрільбу з лука, каже нацгвардієць, відпрацьовував всього три тижні. Утім, вдалось навчитись правильно стріляти, а відтак, разом з командою – перемогти. Ділиться, що для нього це один з найважчих видів спорту.

«Я ставив на те, що в індивідуальній стрільбі зможу показати кращий результат, але щось пішло не так. А в командній стрільбі – то було дві наших команди. Одна – із сильніших стрільців, інша – з слабших. В командній стрільбі не все залежить від тебе, але влучність мусить бути в усіх однакова і максимальна».

Результатами Юрій Гапончук  – задоволений. Адже окрім медалей – привіз додому й чимало нових ідей щодо реабілітації та соціалізації ветеранів через спорт. І вже починає втілювати їх у життя. Змагання United States Air Force and Marine Corps Trials в Україні організовано Мінветеранів спільно з «Українським ветеранським фондом», громадськими організаціями «Повернись живим», «Ігри Інвіктус Україна» та благодійною організацією «Стратком Україна».



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!