Іванофранківців закликають гідно зустріти загиблого на війні Героя Миколу Дзинзу


Сьогодні, 2 жовтня близько 11-ї в до Івано-Франківська привезуть тіло загиблого на війні бійця спецпідрозділу «Сафарі» Миколи Дзинзи

29 вересня полк спецпризначення «Сафарі» НПУ спільно з підрозділами ЗСУ успішно провели контрнаступальні дії у населеному пункті Ямпіль, Донецької області. В місті зав’язався важкий бій. Ворог зустрів наших воїнів шквальним вогнем з обладнаних позицій, застосовуючи різні види стрілецької зброї. Та не дивлячись ні на що наші захисники рухались вперед. На жаль, під час штурму багато наших побратимів отримали поранення різного ступеня важкості, а воїн з Прикарпаття Микола Дзидза з позивним «Норка» того дня загинув.

"Він загинув як справжній воїн, як Герой. Завдяки його професіоналізму і мужності, живими залишилось багато наших хлопців! Микола професійно відсікав ворога вогнем з великокаліберного кулемета ДШК. Щільність ворожого вогню збільшувалась, окупанти почали вести по нас перехресний вогонь з обох сторін вулиці, та попри це ми продовжували рух в перед, подавляючи ворога кулеметними чергами зліва і справа уздовж напрямку руху. Ми все далі і далі просувались вперед, кожен працював по свому сектору. В якийсь момент ми почули як Коля гучно вигукнув «СЛАВА УКРАЇНІ» і зробив свою останню кулеметну чергу. Як виявилось за мить до цього по ньому влучило декілька ворожих куль. Під час евакуації Коля помер. Хлопці бачили як остання Миколина черга влучила в гранатометника, який намагався вразити нашу колону. Це врятувало життя як мінімум 10 бійців. Дякуємо тобі Коля за те, що багато з нас знову має можливість подзвонити до своїх рідних, побажати доброго ранку своїм коханим та солодких снів своїм дітям Ми мали за честь воювати пліч-о-пліч з Тобою. Слава тобі Брате", - написав побратим загиблого, закликавши франківців гідно зустріти тіло Миколи Дзинзи. 

Кортеж буде рухатись вулицею Незалежності повертати на вулиці Коновальця до будинку смутку. Схилити коліно можна буде вздовж цих вулиць. 

Прощання із загиблим бійцем полку спеціального призначення «САФАРІ» Миколою Дзинзою розпочнеться 2 жовтня о 14:00 в будинку смутку по вулиці Ребета.  

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!