Карантин - час інвестицій: іванофранківці активно купують квартири в новобудовах


Січневий «локдаун» закінчився, але карантин триває. Наразі до кінця лютого, проте пандемічна ситуація в країні – зростання кількості хворих, насамперед, на Прикарпатті, - свідчить про те, що карантин в тих чи інших формах, найімовірніше буде продовжено і навесні.

Пандемія пандемією, та життя продовжується. А іванофранківці, схоже, вже призвичаїлись до життя в умовах карантинних обмежень. Це яскраво засвідчує ситуація на ринку нерухомості. Не зважаючи на ситуацію з пандемією мешканці обласного центру Прикарпаття продовжують активно купляти квартири. Хоча в нових умовах вимоги, що їх наші люди висувають до свого майбутнього житла – як до квартир, так і до житлових комплексів в цілому, - помітно змінилися.

При купівлі квартир іванофранківці все більше уваги приділяють не лише плануванню квартир, а й облаштуванню прибудинкової території. Карантин з його обмеженнями пересування та перевезення у громадському транспорті, навчив людей дбати про те, щоб уся необхідна інфраструктура – освітня, торгівельна, розважальна, заклади громадського харчування, спортивні майданчики тощо – були якщо не у дворі, то принаймні в зоні пішої доступності; змусив цінувати чисте свіже повітря, відпочинок на природі, подалі від великих скупчень людей. В тренді тепер житлові комплекси, побудовані за стандартами “Live. Work. Play”. Ваги набирає розташування поблизу зелених зон та водойм, місць для активного відпочинку.

В цих умовах, за оцінками фахівців аналітичного центру blago developer, популярними серед іванофранківців є одно- та двокімнатні бізнес-квартири у центральній частині Івано-Франківська, а також дво- та трикімнатні квартири в великих житлових комплексах, розташованих поблизу річки.

Широкий асортимент таких квартир компанія blago developer пропонує, зокрема, у житлових комплексах Паркова Алея та Сomfort Park. Побудовані у затишних зелених зонах на берегах іванофранківських річок (в першому випадку – Бистриці Надвірнянської, в другому – Бистриці Солотвинської).

Варто зауважити: попит на такі квартири постійно зростає.

При цьому багато покупців віддають перевагу купівлі готових квартир з ремонтом у новобудовах. Експерти пов’язують це з прагненням іванофранківців інвестувати в житло. Вартість квадратного метра житла сьогодні стрімко зростає і, як прогнозується, зростатиме у найближчому майбутньому. Адже в умовах пов’язаної з карантином кризи в економіці, відсутності стабільності та впевненості у завтрашньому дні нерухомість, насамперед готові до проживання квартири у новобудовах, залишаються найстабільнішим активом, який завжди приноситиме прибуток. Відтак, для отримання максимальної вигоди, не варто відкладати купівлю квартири на тривалий час. В Івано-Франківську готову з ремонтом квартиру можна купити в Містечку Соборне, районі Manhattan, ЖК Main House, елітних комплексах Парус та Роял Хол.

Фахівці також відзначають зростання серед іванофранківців попиту на іпотечне кредитування. І це зрозуміло. Адже в сучасних умовах часто-густо зібрати всю необхідну суму для купівлі квартири – проблематично в той час, як чимало банків уклали партнерські угоди з компаніями-девелоперами і пропонують досить вигідні кредитні умови. Принагідно зауважимо, що компанія blago developer активно співпрацює з різними банками.

На правах реклами

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: