Міська дитлікарня Франківська отримала новенький УЗД-апарат


В Івано-Франківській дитячій міській лікарні – оновлення. Новісінький корейський апарат ультразвукової діагностики коштував місту 1,6 млн гривень. Але так сподобався медикам, що кілька спеціалістів освоїли його за годину.

Подивитися на нього прийшли Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків, його профільний заступник Олександр Левицький, а також народна депутатка України Оксана Савчук, йдеться на сайті міського голови.

«Тішимося, що у лікарні з’явився такий якісний апарат. Раніше за кошти НСЗУ сюди вже купили новий рентген, а ще переносні рентген-апарати. А загалом кожен медичний заклад у місті цього року отримав кошти на закупівлю нового обладнання. Важливо робити такі оновлення, щоб наші заклади були конкурентоспроможними на ринку медичних послуг», – говорить міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Ольга Бойчук, директор дитячої міської клінічної лікарні, каже, що апарат уже працює та обстежує дітей.

«Двоє спеціалістів УЗД, що мають вищу категорію, апарат освоїли одразу, буквально за годину. Але загалом спеціалістів для роботи з таким обладнанням потрібно ще підівчити, адже він суттєво відрізняється від попередніх», – каже керівниця закладу.

Лікарка ультразвукової діагностики Оксана Сопотик дякує міському голові та керівниці лікарні за можливість працювати на апараті експертного класу E-CUBE ALPINION. Тішиться його функціоналу: 4 основні датчики, а також функції доплера: кольорового доплера, імпульсного і постійно-хвильового.

«Завдяки апарату ми зможемо обстежувати дітей: органи черевної порожнини, нирки, щитовидну залозу. А також робити УЗД-скринінг новонароджених. В майбутньому плануємо також оглядати суглоби діток, судини шиї та голови», – каже лікарка.

Заступник міського голови Олександр Левицький розповідає, що держава хоче зробити медичні заклади «економічно вигідними підприємствами», щоб вони полегшили економічний тиск на державу. Але позиція міського голови Руслана Марцінківа, виконавчого комітету міськради і депутатського корпусу у тому, що треба розвивати та утримувати свої заклади. І економічний ефект полягатиме в тому, що здорові люди можуть швидше повернутися до розбудови Української Держави.

Народна депутатка України Оксана Савчук зауважує, що пріоритетом і для місцевої влади, і для держави – є закладені кошти для Національної служби здоров’я України. Щоб вона змогла покривати обов’язкові пакети і допомагати розвиватися таким лікарням, як дитяча міська клінічна лікарня.

«У Парламенті точаться дискусії про те, як збалансувати гроші, які виділяє НСЗУ для фінансування медицини. Важливо, щоб у «пакеті» фінансування НСЗУ були кошти для оплати енергоносіїв, які зараз лежать на плечах місцевих рад», – зауважує депутатка.

Та сподівається, що реформа медицини буде рухатися в бік розвитку, а не балансувати на межі виживання.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!