На фронті загинув голова Івано-Франківського "Пласту" Назар Лугарєв


Ще один пластун поклав своє життя за Україну. На фронті загинув Назар Лугарєв з куреня Лісові Чорти.

Хлопець родом з Франківська, вступив до Пласту ще в 2005 році і належав до гуртка «Торнадо» юнацького куреня ч. 79 ім. В. Липинського. У старшопластунстві був виховником і Лісовим Чортом. Трагічну звістку повідомили на сторінці Пласт - український скаутинг.

Організовував десятки пластових подій, таборів, вишколів… Був головою Пласту в Івано-Франківську з 2018 року і аж до загибелі.

Вчився на політології у Прикарпатському Національному університеті ім. В. Стефаника, виборов стипендію на навчання, конкурсна робота була на тему «Національна скаутська організація "Пласт" у процесі державотворення в Україні». З 2013 року, після строкової служби, Назар служив за контрактом і брав участь в бойових діях на Сході України. Був ветераном АТО.

Будучи в резерві, з початку повномасштабного вторгнення пластун знову став на захист країни і брав участь у боях в Запорізькій області як головний сержант 1-го стрілецького взводу 2-ої стрілецької роти 78-го окремого батальйону 102-ої окремої бригади ТрО імені полковника Дмитра Вітовського. Загинув з двома побратимами зі своєї роти під час виконання бойового завдання внаслідок мінометного обстрілу поблизу м. Гуляйполе Запорізької області.

Залишилась дружина Мар’яна та син Данило.

Підтримати родину можна за реквізитами:

Посилання на банку https://send.monobank.ua/jar/7RhSLX2P1d

Номер картки банки 5375 4112 0452 8124 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!