На Надвірнянщині лісгосп відшкодує в екофонд понад 186 тисяч гривень за самовільну рубку лісу


Господарський суд Івано-Франківської області стягнув з Державного підприємства "Надвірнянське лісове господарство" шкоду в розмірі 186 482,29 гривень, заподіяну внаслідок порушення норм лісового законодавства.

Про це пише пресслужба суду. Заборгованість стягнуто до фондів охорони навколишнього природного середовища кількох сіл Надвірнянського району, на території яких вчинені дані правопорушення: села Бистриця - 129 010,14 грн шкоди; села Зелена - 39877,42 грн шкоди; села Пасічна - 3940,28 грн шкоди та міста Надвірної - 13654,45 грн.

Суд встановив, що в ході планової перевірки на території лісового фонду ДП "Надвірнянське лісове господарство", проведеної у березні 2019 року Державною екологічною інспекцією в Івано-Франківській області, встановлено факт незаконної рубки дерев, внаслідок чого завдано шкоду в розмірі 213 996,96 грн.

"Державне підприємство "Надвірнянське лісове господарство", як постійний лісокористувач не забезпечив охорону і збереження лісового фонду на підвідомчій йому території, допустив самовільну вирубку лісу, чим заподіяв матеріальну шкоду лісовому фонду України. Під час розгляду справи відповідач частково сплатив суму заподіяної шкоди у розмірі 27 514,67 грн, відтак провадження в частині стягнення даної суми суд закрив.

Статтею 107 Лісового кодексу України встановлено, що підприємства, установи, організації і громадяни зобов`язані відшкодувати шкоду, заподіяну ними лісу внаслідок порушення лісового законодавства, у розмірах і порядку, визначених законодавством України", - інформує пресслужба суду.

Детальніше з текстом рішення можна ознайомитись за посиланням.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.

Завжди цікаві новини!


Теги: