На Прикарпатті створять центр для навчання гірських рятувальників


Навчальний центр для гірських громадських рятувальників створять у селищі Ворохта Яремчанської міської ради у межах проєкту «SWIFT: Карпатська пошуково-рятувальна мережа».

 

Про це в ефірі програми "РадіоДень" на Суспільному розповів громадський рятувальник, член ГО "Гірський рятувальний центр" Ростислав Мартинюк. Ще один такий центр відкриють у селі Довге на Львівщині.

 

"Ціль проєкту – покращення співпраці з державною службою надзвичайних ситуацій, проведення спільних навчань. Завдяки проєкту створимо матеріально-технічну базу, тобто забезпечимо групи рятувальників індивідуальним та груповим спорядженням. Основне – це навчання. Тоді буде краща робота державних і громадських рятувальників", - розповів Ростислав Мартинюк.

 

Зараз у Ворохті працює державне відділення із рятувальниками, каже Ростислав Мартинюк. Ще одне державне відділення створюють поблизу Говерли.

 

"У центрі, який буде відновлений у Ворохті, чергуватимуть диспетчери, які тестуватимуть усю систему. У центрі також займатимуться вихованці центру туризму і краєзнавства учнівської молоді. Гуртківці цього центру у майбутньому часто стають рятувальниками. Той досвід і те, що їх навчають у центрі, стане в нагоді. Для навчання буде необхідне обладнання, акумульоване спорядження. Від Ворохти дуже близько до Заросляка, тому можна буде проводити і зимові навчання в околицях Говерли", - громадський рятувальник Ростислав Мартинюк.



Читайте нас в Facebook, Telegram, та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: