На прикарпатське підприємство принесли одразу майже 250 повісток. У військоматі кажуть - це ж тільки медогляд


На "Карпатнафтохім" минулого тижня принесли близько 250 повісток. У списку – не тільки прізвища осіб які підпадають під мобілізацію, а й ті хто давно проходить службу чи навіть померлі.

На таку мобілізацію у листі до "Бліц-Інфо" поскаржився працівник підприємства пан Володимир.

"Не можу зрозуміти за яким принципом працює виконком. Пригадую, у ЗМІ писали, що голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук пригрозив звільненням всім, хто носитиме пачками повістки на підприємства", - пише Володимир.

Натомість, як пояснив у розмові з кореспондентом Бліц-Інфо військовий комісар Калусько-Рожнятівського ОРВК Володимир Шаховець, повістки одразу стільком чоловікам принесли через те, що підприємство в кінці минулого року не подало "свіжі" списки.

"Нам довелось відпрацьовувати повістки за списками, які були надані ще у квітні минулого року. Тож справді можуть буті, що вже мобілізовані. Що стосується "пачками", то ми їх розподілили так, щоб не порушувати виробничий процес", - розповів Володимир Шаховець.

Комісар пояснює, що керівник підприємства повинен був самостійно розставити дати від 6 до 15 квітня. Все для того, щоб не нашкодити підпримству і не порушувати виробничий процес.

"Зазначу, що всі ці повістки тільки на медичну комісію. Звичайно, що з них будуть і непридатні, і тимчасово-непридатні. Також можуть бути різні сімейні обставини. Тобто, це не означає, що всі вони будуть призвані і відправлені в АТО", - підсумовує Шаховець.