На Прикарпатті обговорили Закон України "Про добровільне об’єднання громадян"


Сьогодні в Івано-Франківську відбувся круглий стіл присвячений обговоренню Закону України "Про добровільне об’єднання громадян".

У ньому взяли участь голови районних рад та районних адміністрацій, голови постійних комісій облради, міські голови міст обласного значення, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, передає кореспондент "Бліц-Інфо".

Як зауважив керівник апарату облдержадміністрації Руслан Панасюк, круглий стіл було ініцвйовано для обговорення підписання Закону 4 березня. Адже потрібно зрозуміти які подальші завдання стоять перед керівниками на місцях.

"Ми зібралися для того щоб обговорити Закон, зрозуміти, які зміни він нам принесе, адже напрацювань будо дуже багато. Результатом обговорення стане документ який буде доводити до відома депутатів від Прикарпаття, центральні органи влади, для того щоб всі наші напрацювання були враховані і була почута позиція наша позиція", - зауважив Руслан Панасюк.

Під час засідання обговорили такі питання як основні аспекти цього Закону, додаткові завдання і функції органів виконавчої влади у зв'язку з набранням чинності Закону, фінансова підтримка державою добровільного об'єднання територіальних громад сіл, селищ та міст, державна підтримка добровільного об'єднання територіальних громад, роль та завдання регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад у системі заходів  щодо впровадження Закону та правові аспекти законодавства про місцеве самоврядування.