Нацкомісія позапланового перевірить "Прикарпаттяобленерго"


НКРЕКП проведе перевірки 14 операторів систем розподілу за зверненнями споживачів

У списку є й ПАТ "Прикарпаттяобленерго", пише Бліц-Інфо з посиланням на пресслужбу комісії.

Ці перевірки будуть проведені в рамках здійснення державного контролю за дотриманням суб’єктами господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, законодавства у відповідних сферах та ліцензійних умов.

Такі рішення були прийняті Регулятором 12 липня 2022 року на своєму засіданні. Підставою для проведення перевірок стали звернення та скарги як побутових, так і непобутових споживачів про незадовільне надання вказаними підприємствами послуг у сфері електроенергетики.

Основними порушеннями, що допускали згадані оператори систем розподілу у відносинах зі споживачами, стали такі:

- необґрунтоване припинення електропостачання споживачу;

- недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії;

- недотримання процедури приєднання до електричних мереж, зокрема, порушення під час надання послуги зі стандартного приєднання до електромереж системи розподілу;

- недотримання затверджених Регулятором показників якості електропостачання;недотримання правил комерційного обліку електричної енергії тощо.

НКРЕКП звертає увагу ліцензіатів на необхідність дотримання вимог законодавства, що регулює функціонування ринку електричної енергії. Комісія продовжуватиме реагувати на усі звернення та скарги споживачів в разі порушення їх законних прав щодо користування послугами, що надаються її ліцензіатами.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!