Перший день зими: На Прикарпатті без снігопадів, але з морозом на гірських перевалах


Станом на 6:00 1 грудня проїзд дорогами державного значення забезпечено. Покриття сухе, зокрема й на Буковецькому, Кривопільському перевалах. На Вишківському та Яблуницькому – подекуди покриття проїзної частини доріг мокре.

На чергуванні були 24 одиниці техніки та 34 працівники – на випадок потреби в проведенні протиожеледної обробки, інформує Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області.

Температура повітря станом на 6:00 у гірській місцевості сягала -4 морозу.  За прогнозами Укргідрометцентру, перший місяць зими передбачається без аномальних морозів та снігопадів.

Середньомісячна температура буде на 1-1,5 градуса вищою за кліматичну норму, опади очікуються в межах норми. Лише 2 грудня вдень можливий невеликий мокрий сніг. Вночі та вранці можливі слабкі тумани, на дорогах ожеледиця. Нічні температури становитимуть у межах 0-5 морозу, денні – 0-5 тепла. Трошки потепліє 4-5 грудня – вночі буде від -4 до +1°C, а вдень 1-6 °C тепла.

Погода на початку та в першій декаді грудня обумовлюватиметься впливом сибірського антициклону. Після 10 грудня дещо потепліє, буде хмарно, зрідка з проясненнями. Очікується невеликий мокрий сніг, дощ. Утворення снігового покриву не очікується. Після 15-16 грудня можливе нетривале похолодання.

Для учасників дорожнього руху небезпеку можуть становити перепади температури через 0 градусів, коли на асфальтовому покритті є загроза утворення льодяної кірки.  

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини