Прикарпатці закликають перейменувати вулицю в Херсоні на честь Богдана Бандери


Громадські організації Прикарпаття підготували звернення від на ім'я голови Херсонської міської ВЦА та депутатів Херсонської міськради про перейменування однієї з вулиць міста на честь Богдана Бандери.

Відповідне звернення оприлюднив директор Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби імені Степана Бандери, історик Ярослав Коретчук., інформує Бліц-Інфо.

Як пояснив Ярослав Коретчук, молодший брат Степана Бандери Богдан організовував підпілля ОУН у Херсонській та Миколаївській областях.

"Громадськість Прикарпаття, батьківщини відомого політичного діяча, символу боротьби за незалежність України Степана Бандери звертається до вас з пропозицією-проханням розглянути питання перейменування однієї з вулиць міста Херсон іменем Богдана Бандери – молодшого брата Степана Бандери, який від початку окупації в Україні нацистськими військами працював у підпіллі, під псевдонімами "Інтар" та "Лемко", а у 1941 році керував Калуським проводом ОУН на Прикарпатті. Тоді ж з першими похідними групами ОУН вирушив на південь України, де налагоджував націоналістичне підпілля на Херсонщині та Миколаївщині. У 1944 році, за найбільш поширеною версією, був убитий радянськими військами в с. Піски, Баштанського району Миколаївської області",- йдеться у зверненні.

Богдан Бандера народився у 1919 році у селі Старий Угринів, Калуського району, в родині священника УГКЦ Андрія Бандери.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!