Прикарпатців просять здати кров з негативним резусом для ЗСУ


В Прикарпатському центрі служби крові є особлива потреба в донорах крові резус-негативної належності для ЗСУ.

Це потрібно, щоб мати сталі запаси усіх груп крові та резус-належності, ощадливо використовувати ресурси центрів крові і дати можливість невідкладно надавати допомогу усім пацієнтам в госпіталях і лікарнях.

«Серед українців, як і серед всього населення Європи, не більше 14 відсотків мають кров резус-негативної належності. Відповідно і кількість донорів резус-негативного фенотипу невисока. Потреби ж в крові та її компонентах, в тому числі резус-негативних, дуже часто непрогнозовані, особливо в умовах війни. До того ж, в найбільш критичних ситуаціях, при масивних крововтратах постраждалим з будь-яким фенотипом, в якості першої дози можна застосовувати еритроцити або кров резус-негативної належності О (І) групи. Тому маємо постійно дбати про сталі запаси компонентів крові усіх груп і резус-належності»,- каже Олександр Сергієнко, заступник генерального директора СДУ УЦТК.

Варто зауважити, що 27 та 31 березня з 10.00 до 14.00 прикарпатців запрошують активно долучитись до заготівлі крові у мобільному пункті за адресою м.Івано-Франківськ, Вічевий майдан (біля ЦНАП).

Реєстрація за посиланням в телеграм-каналі http://t.me/OSPKIF_bot обов’язкова.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!