Прикарпатських активістів закликають "завстидати" підприємців, що спекулюють цінами


Сьогодні в Івано-Франківську провели прес-конференцію на якій обговорили стан забезпеченості області продуктами харчування.

Зокрема, директор департаменту економіки ОДА Володимир Попович запропонував залучити громадські організації до проведення моніторингу, передає кореспондент "Бліц-Інфо".

"Такий моніторинг проводив Косівський район, де було виявлено 4 випадки завищення рівня дозволеної торгівельної надбавки. Запитали, що робити – потрібно розмістити в ЗМІ, закличте людей, доведіть на сесію… завстидайте. Чому така відповідь "завстидайте"? Тому, що навіть зафіксувати такий випадок неможливо. Держфінінспекція сьогодні позбавлена права проводити перевірки, тому не може безпосередньо вплинути на ситуацію", - розповів Попович.

Він зауважив, що такі перевірки заборонені до 1 липня. Та Держфінінспекція уже зараз здійснює реєстр порушників. Адже після дати "X" спекулянти першими попадуть у план перевірок, бо буде видно по касовому апарату та накладній  - за  якими цінами проводилася реалізація.