Псевдо-однокласник і "працівник банку" виманили у прикарпатців 12 тисяч гривень


Допомога на лікування та псевдобанкіри: правоохоронці Івано-Франківщини застерігають краян від шахраїв

Незнайомці представляються співробітниками фінансових установ, родичами або знайомими потерпілих, входять в довіру та спустошують їх рахунки. Поліція закликає бути максимально обачними, щоби не постраждати від зловмисників.

До співробітників яремчанської поліції надійшло повідомлення від місцевої мешканки про те, що невідома особа шляхом обману виманила у неї 8 тисяч гривень.

За словами потерпілої, до неї зателефонував чоловік та назвався її знайомим однокласником.

Аферист попросив терміново перекинути йому гроші на лікування. Кошти просив скинути на банківську картку, дані якої вказав. Заявниця перерахувала йому 8 000 гривень. Згодом потерпіла зателефонувала родичам однокласника та з’ясувалось, що з ним все гаразд.

Наступні шахрайські дії задокументували надвірнянські поліцейські. До потерпілої зателефонував невідомий і представився працівником банку. Незнайомець ввів жінку в оману та повідомив, що з її банківської карти намагаються зняти гроші. А щоб цього не трапилось, заявниці необхідно було продиктувати незнайомцю реквізити своєї банківської карти, що потерпіла і зробила. Після чого виявила зникнення близько 4 тисяч гривень зі свого рахунку.

Поліцейські вкотре нагадують мешканцям Прикарпаття бути уважними та пам’ятати:

працівники банку не телефонують клієнтам, щоб дізнатися інформацію про пароль та особисті дані;

якщо названий працівник дзвонить зі звичайного номера мобільного телефону, завершуйте розмову і передзвоніть на гарячу лінію фінустанови та уточніть деталі;

ніколи нікому не повідомляйте свої персональні дані телефоном, особливо це стосується цифрових кодів з SMS-повідомлень банку, puk-кодів з картки.

радимо завжди перевіяти інформацію, яку отримуєте;

зв’яжіться особисто з людиною, яка вам написала, аби з’ясувати, що з нею трапилося;

зателефонуйте близьким людини, яка просить у вас допомоги.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!