Ракетний удар повністю зруйнував Трипільську ТЕС на Київщині


У ніч проти 11 квітня атаки російських військ повністю зруйнували Трипільську теплоелектростанцію на Київщині.

Про це повідомили у пресслужбі "Центренерго", пише Суспільне. 

Унаслідок влучань почалася масштабна пожежа в турбінному цеху. Наразі на підприємстві ведуться роботи з локалізації вогню. Усі працівники, які були на зміні під час обстрілів, живі.

У телеграм-каналі Міненерго також повідомили, що внаслідок ракетного удару зруйнована Трипільська ТЕС. Згодом цей допис видалили.

“Унаслідок масованої ракетної атаки в ніч на четвер, 11 квітня, війська РФ повністю зруйнували Трипільську ТЕС в Київській області. За інформацією від "Центренерго", усі  працівники, які були на зміні під час обстрілів, живі. Унаслідок влучень сталася масштабна пожежа в турбінному цеху. Наразі на підприємстві тривають роботи з локалізації вогню”, — йшлося у дописі.

Міський голова міста Українка на Київщині Олександр Туренко закликав місцевих мешканців «щільно зачинити вікна у своїх будинках, щоб не дихати шкідливими продуктами горіння». Згодом він відредагував пост, залишивши лише заклик зарядити пристрої та зробити запаси води.

У «Центренерго» нагадали, що в липні 2022 року війська рф окупували їхню Вуглегірську ТЕС на Донеччині, а в березні 2024-го знищили Зміївську ТЕС на Харківщині. Наразі «Центренерго» втратила 100% генерації.

Як розповів в ефірі телемарафону “Єдині новини” голова наглядової ради ПАТ “Центренерго” Андрій Гота, зараз триває розбір завалів, проводяться роботи на висоті. Є багато важких бетонних конструкцій, які треба демонтувати перед тим, як почати оцінку тієї шкоди, яку завдала сьогоднішня ракетна атака.

За його словами, поки ситуація в енергосистемі стабільна. І він сподівається, що кияни не відчують на сьогодні наслідків удару.

“Але це питання не тільки для нас, а для всієї енергосистеми України. Це теплова генерація, маневрена — ми це відчуємо в піках споживання електроенергії. Вона для цього і існує, щоб працювати в піки, задовольняти такий попит, який інші генерації не можуть задовольнити — ні вітер, ні сонце, ні атомна, ні гідро. А от теплогенерація це може робити. На жаль, на сьогодні вже не може”, — сказав Гота.

Він додав, що єдиний шлях, який залишається — це заощаджувати, ремонтувати і відновлюватись. Досвід цього є.

Говорячи про імпорт електроенергії, Гота зауважив, що це питання це більше до міністерства енергетики. Його ж завдання на сьогодні — це відновити і залучити міжнародних партнерів на допомогу “Центренерго” для якнайшвидшого відновлення. Це важливіше, ніж імпорт електроенергії, для “Центренерго” на сьогодні, пояснив він

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!