"Самі винні": ексзаступниця Рєзнікова втрапила у скандал через демобілізацію


Між народною депутаткою Інною Совсун та колишньою заступницею міністра оборони Ганною Маляр стався конфлікт на тлі питання демобілізації. Парламентарка наголосила на важливості проведення цього процесу. А експосадовиця заявила, що «всі знали норму Конституції» щодо неможливості демобілізації під час воєнного стану.

Про це Маляр заявила під час етеру програми «Новий відлік» на «Суспільному», передає Громадське. 

«Якщо її (демобілізацію — ред.) провести в тих умовах і загрозах, які існують зараз, ми просто не зможемо відновити ту боєздатність, яка є станом на зараз. Тобто ми просто знизимо боєздатність», — заявила експосадовиця.  

У відповідь на це Совсун наголосила, що демобілізація — тривалий процес, тому треба ухвалювати рішення щодо цього питання зараз. Вона заявила, що її чоловік воював із початку повномасштабної війни й досі перебуває на фронті.

«А він коли йшов, він же знав норму Конституції, що демобілізація неможлива до завершення воєнного стану», — відповіла Маляр. 

Водночас вона зауважила, що якщо два роки військові були без відпочинку та ротації, то це «порушення їхніх прав». Хоча експосадовиця Міноборони й далі наголошувала, що є «чітка норма Конституції» щодо демобілізації та «всі це знали». 

«Зараз, те що ви кажете, ви перекладаєте відповідальність на тих, хто зробив найважливіше в найскладніший момент історії. Ви зараз удаєте, що цієї проблеми не існує, що ці люди є залізними й можуть воювати далі», — вважає депутатка. Маляр заперечила це. 

Совсун вважає, що ротація «не врятує нікого», оскільки вона дає можливість відпочити, а «не повернутися до нормального життя».

Після етеру депутатка заявила, що «фактично» Маляр сказала, що «добровольці самі винні». Совсун наголосила, що російсько-українська війна стосується не лише добровольців, а й усіх громадян і громадянок.

Народна депутатка Ірина Геращенко, яка також була на етері, стверджує, що колишня посадовиця Міноборони залишається у владній команді. Її слова парламентарка назвала «усвідомленою позицією, коли на військових уже зараз перекладають відповідальність». 

«Нуль емпатії, нуль поваги до воїнів і їхніх родин, нуль людяності. Каліброване хамство. Це не просто провал комунікації», — прокоментувала заяву Маляр Геращенко. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!