СБУ повідомила про підозру колаборантці, яка раніше працювала на кандидата від «ОПЗЖ» на Запоріжжі


Івано-Франківська СБУ оголосила про підозру в колабораціонізмі організаторці незаконного референдуму в Запорізькій області.

Йдеться про 33 річну місцеву мешканку, яка раніше готувала виборчу кампанію для кандидата від партії «ОПЗЖ». Про це повідомляє пресслужба Управління СБ України в Івано-Франківській області

Після окупації Михайлівки колаборантка відкрито підтримала прихід загарбників та охоче пішла з ними на співпрацю.

За даними СБУ, вона стала «правою рукою» місцевого гауляйтера В’ячеслава Бедняка, займалася розселенням військовослужбовців рф у Михайлівці, брала участь у організованих окупаційною адміністрацією мітингах.

Досудове розслідування встановило, що під час підготовки референдуму про приєднання Запоріжжя до рф колаборантка очолила в Михайлівці незаконну дільничну комісію.

Жінка активно агітувала місцевих мешканців брати участь у фейковому голосуванні. Для російських пропагандистів вона записала відео з підтримкою незаконного плебісциту, в якому обізвала українців «нацистами».

Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України – колабораційна діяльність.

На фігурантку очікує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Служба безпеки продовжує вживати заходів для встановлення всіх пособників окупантів для притягнення їх до передбаченої законом відповідальності.

Досудове розслідування здійснює СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!