Щомісяця в середньому івано-франківські підприємці сплачують 34,3 мільйони гривень податку


Лише у листопаді поточного року до місцевого бюджету від них надійшло майже 33 мільйони гривень, що на 2 мільйони гривень перевищує минулорічні надходження.

Загалом за 11 місяців поточного року надходження до місцевого бюджету по податку на доходи фізичних осіб перевищили минулорічні надходження за аналогічний період майже на 25 млн.грн. 

Як наголосила начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Івано-Франківської ДПІ ГУ Міндоходів в області Ольга Рожко, стабільна та ритмічна сплата податків і зборів забезпечується, у першу чергу, завдяки запровадженню законодавчих ініціатив Міндоходів в інтересах бізнесу та громадськості.

«Податок на доходи фізичних осіб займає більше 80 відсотків від загальних надходжень до місцевої скарбниці. Тож сьогодні значна увага приділяється додатковим джерелам зі сплати цього податку, зокрема, за рахунок денітізації ринку праці, боротьби із виплатою заробітної плати в «конвертах», - зазначила Ольга Рожко.

З початку року виявлено 693 неоформлених найманих працівників, яким виплачено 87 тисяч доходу. До бюджету додатково надійшло близько 19 тис.грн. Крім того, викрито 66 громадян без державної реєстрації. Матеріали по притягненню їх до відповідальності направлено до суду.