Шмигаль назвав недоцільним перенаправлення коштів з телемарафону на ЗСУ


Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль відповів на петицію з вимогою переспрямувати кошти, призначені для виробництва телемарафонів «Єдині новини» і телеканалу «FreeДом», на фінансування потреб Збройних сил України.

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль відповів на петицію з вимогою переспрямувати кошти, призначені для виробництва телемарафонів «Єдині новини» і телеканалу «FreeДом», на фінансування потреб Збройних сил України. Про це йдеться на сайті Кабінету Міністрів України в розділі «Петиції».

«Перерозподіл зазначених у петиції видатків шляхом їх спрямування на потреби інших складових сектору безпеки та оборони не є доцільним», — зазначив Шмигаль.

Разом із цим премʼєр-міністр наголосив, що Уряд системно працює над залученням фінансових, матеріально-технічних та інших ресурсів, зокрема міжнародної допомоги, на задоволення потреб і підвищення спроможностей ЗСУ.

Автор петиції пропонував переспрямувати гроші, призначені для виробництва телемарафонів, на фінансування безпілотників та пікапів для ЗСУ.

"Телемарафони "Єдині новини" та "Фрідом" є надзвичайно дорогими для державного бюджету. За 2022 та 2023 роки на них було витрачено 2,13 млрд грн. За цю суму можна було б купити 21 515 квадрокоптерів DJI Mavic 3 або 4000 пікапів в доброму стані. На 2024 рік на фінансування телемарафонів вже заклали майже 2 млрд гривень. - Телемарафони є часто маніпулятивними джерелами інформації, які не відображають реальну ситуацію в країні та світі. Ситуація на фронті часто подається в рожевих тонах, що розслаблює суспільство і в результаті шокує його коли починаються масштабні мобілізаційні заходи", - йшлося у петиції. 

Петиція набрала 29 562 голоси, що більше, аніж було необхідно.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!