Слідчі викрили суддю, який отримав громадянство рф, але продовжував брати українську зарплату


Правоохоронці викрили суддю, який покинув територію України й отримав громадянство росії, але при цьому продовжував одержувати суддівську винагороду. Так він отримав майже 2 млн грн.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Йдеться про суддю Брянківського міського суду Луганської області. За даними слідства, під час тимчасової окупації Брянківського району підозрюваного тимчасово перевели на посаду судді до міста Чернігова. Проте, він не з'явився туди для виконання своїх обов'язків і не виконав відповідний указ президента.

Як встановили слідчі, суддя покинув територію України й отримав громадянство рф. У прокуратурі наголосили: фігурант достовірно знав, що після набуття російського громадянства його повноваження як судді мають бути припинені, і він не має законного права отримувати суддівську винагороду.

При цьому він свідомо не повідомив Державну судову адміністрацію України та її територіальне управління в Луганській області про отримання громадянства іншої країни та необхідність припинення виплати йому суддівської винагороди. 

У такий спосіб, за даними слідства, підозрюваний шахрайським шляхом заволодів майже 1,9 млн грн.

Йому оголосили підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах — ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!