Цьогоріч до Центру зайнятості звернулись майже 29 тисяч прикарпатців


Послуги служби зайнятості протягом січня-серпня 2020 року отримували майже 29 тисяч безробітних прикарпатців.

За цей період кількість осіб, працевлаштованих за сприяння служби зайнятості, становила 16,6 тисячі, в т.ч. на нові робочі місця з компенсацією витрат роботодавцю на оплату єдиного внеску - 461 безробітного. Крім того, 3,1 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру, 3,7 тис. безробітних проходили професійне навчання, пише Відділ інформаційної роботи Івано-Франківського обласного центру зайнятості.

Служба зайнятості готова допомогти роботодавцям у вирішенні кадрових потреб та укомплектувати вакансії за такими посадами:

продавець-консультант;

кухар;

бухгалтер;

продавець продовольчих товарів;

продавець непродовольчих товарів;

водій автотранспортних засобів;

сестра медична;

менеджер (управитель);

адміністратор;

фармацевт.

Кількість роботодавців, які співпрацювали з філіями обласного центру зайнятості та Івано-Франківським міським центром зайнятості, становила 6,0 тисяч. В базі даних обласної служби зайнятості у січні-серпні 2020 року налічувалось 19,1 тис. вакансій.

Станом на 1 вересня 2020 року кількість зареєстрованих безробітних становила 15,8 тис. осіб, з яких 14,0 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю.

"Івано-Франківська обласна служба зайнятості вкотре закликає роботодавців бути відповідальними та оформити трудові відносини з усіма працівниками належним чином. Шановні працівники! Перш ніж погодитися на пропозицію роботи без укладання трудового договору, варто зважати на переваги офіційного працевлаштування".

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!