Цьогоріч прикарпатці вже 654 рази зверталися до поліції через домашнє насильство


На понад 600 викликів відреагувала мобільна група з протидії домашньому насильству від початку року Поліцейські оперативно реагують на кожне таке звернення та у випадку підтвердження сімейних кривдників притягують до адміністративної або кримінальної відповідальності.

Правоохоронці вкотре нагадують, що домашнє насильство – це злочин. Не терпіть і не мовчіть – звертайтеся по допомогу на оперативну лінію 102. І пам’ятайте, що війна – не привід терпіти домашнє насильство.

Станом на 14 липня 2022 року, мобільна група здійснила 654 виїзди на повідомлення про домашнє насильство, вчинене в обласному центрі. Торік таких виїздів упродовж аналогічного періоду було понад 1000. Як свідчить статистика, із загальної кількості таких звернень підтверджується приблизно третина. За кожним таким фактом поліцейські провели перевірки, за результатами яких правопорушники були притягнуті до відповідальності.

Зокрема, в період поточного року складено 238 адміністративних протоколів за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення та винесено 127 термінових заборонних приписів стосовно кривдників і розпочато 12 кримінальних проваджень. За цей період від домашнього насильства в Івано-Франківську постраждали 215 жінок, 26 чоловіків та 56 дітей.

Для більш ефективної протидії цьому негативному явищу співробітники мобільної групи протидії домашньому насильству спільно з соціальними службами проводять перевірку сімей, які потрапили в складні життєві обставини та в яких уже були випадки сімейного насильства. Під час таких візитів поліцейські та соцпрацівники цікавляться ситуацією в сім’ї та її потребами, перевіряють умови проживання, сумлінність виконання батьківських обов’язків, участь дорослих у вихованні, розвитку та навчанні дітей.

Спілкуючись із громадянами, які потрапляли до обліку домашніх кривдників, правоохоронці завжди наголошують на необхідності дотримання чинного законодавства та роз’яснюють адміністративну й кримінальну відповідальність.

Прикарпатські поліцейські продовжують працювати посилено в умовах воєнного стану та закликають громадян не замовчувати та інформувати органи Національної поліції про факти вчинення домашнього насильства. Правоохоронці кваліфіковано зреагують на кожне звернення та нададуть необхідну допомогу, аби захистити вас.

Пам’ятайте, що ваш виклик може врятувати вам життя або життя ваших близьких.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!