У День героїв бійці коломийської "десятки" відвідали родини загиблих побратимів, аби подякувати за чин


У четвер, 23 травня, коли в Україні відзначють День героїв, бійці 10 гірсько-штурмової бригади "Едельвейс" відвідали родини загиблих побратимів, які проживають у районі постійної дислокації.

Саме так воїни вирішили висловити підтримку та вдячність. Про це повідомили на facebook-сторінці військових.

"У цей День Героя ми, 10-та окрема гірсько-штурмова бригада «Едельвейс», віддаємо шану та згадуємо кожного воїна, чия відвага та жертовність залишаться у наших серцях назавжди. Ми висловлюємо глибоку вдячність і повагу родинам наших героїв, які втратили своїх дорогих у боротьбі за мир нашої країни. Ми мали змогу особисто відвідати декілька родин наших загиблих побратимів, які проживають у районі нашої постійної дислокації. Це були зворушливі та важливі моменти для нас. Ми прийшли, щоб висловити нашу підтримку та вдячність, поділитися спогадами і засвідчити, що пам’ять про їхніх близьких жива та незгасима", - зазначається у повідомленні.

 

23 травня в Україні відзначають День героїв — борців за свободу країни, починаючи від лицарів часів Київської Русі та до учасників Революції Гідності, бійців АТО/ООС на Донбасі, нинішніх захисників України. Ідея пам’ятної дати, яка б вшановувала борців-героїв, зародилася в національно-визвольному русі під час Другої світової війни. Її запровадили постановою другого Великого збору ОУН у квітні 1941 року. Згодом День героїв відзначала українська діаспора. У незалежній Україні День героїв 23 травня стали відзначати здебільшого після нападу росії у 2014 році.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!