У калуському пологовому переселенка, яка дивом вижила під час евакуації, народила дитину


6 грудня у калуському пологовому народила переселенка з Миколаївщини, яка вціліла під час обстрілу евакуаційної колони.

Як розповідають на сторінці пологового, Анастасія Пояне родом з села Виноградне Миколаївської області. Працювала продавцем, виховувала 5-річного хлопчика Ярослава. Чоловік Микола працював будівельником.

Завагітніла жінка з початком війни, але ще спочатку цього не знала. 24.02 збирались на роботу, нічого не підозрювали. Про початок війни повідомив батько. Спочатку нікуди не збирались виїжджати. Їхнє село окупували 26.02. Не було можливості виїхати.

"Коли в селі росіяни почали грабувати, гвалтувати і вбивати - вирішили якось евакуйовуватись. 23.04 з’явилась така можливість. Їхали колоною 17 машин, але сталось жахливе - ворожий танк відкрив вогонь по колоні - загинуло багато людей, вціліло лиш 4 машини, серед них була і їхня. Вони вернулись назад до будинку. Через два дні спробували ще раз. Проїхали в напрямку до Кривого Рогу. В сірій зоні їх не пропустили і вони жили в чужих людей тиждень. А потім Червоний Хрест супроводжував виїзд - і вони вирвались",- розповідають медики.

Сім'я переїхала в село Берлоги до далекої родини чоловіка, де є дотепер. Їх село деокупували 10.11. Дату жінка пам’ятає добре. Хата вціліла, зараз там українські захисники. 

«6.12 в день ЗСУ, день Святого Миколая жінка народила хлопчика Ореста 3200г. Щастя їм, повернення додому! Все буде Україна!»,- додали у пологовому.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!