У Рогатинській міськраді пояснили, чому в громаді не працюють дитсадки


У Рогатинській громаді не змогли відновити роботу дитячих садків через відсутність укриття з облаштованими спальними місцями для дітей.

Як наголошують у мерії, дозволити роботу дитсадків може лише обласна військова адміністрація на підставі акту державної комісії, пише "Бліц-Інфо".

"Щоб комісія підписала акт повинні бути виконані дві вимоги: укриття для дітей має розташовуватися у цокольному, або підвальному приміщенні та в ньому мають бути влаштовані спальні місця для кожної дитини і харчування (правило «двох стін» для садків не діє). Комісія позитивного висновку не дала. Наголошуємо, що міській раді вкрай невигідно, щоб дитячі садки в Рогатині не працювали, адже з міського бюджету працівникам цих установ, відповідно до вимог законодавства, виплачується 2/3 їх місячного заробітку. Але, такі реалії воєнного часу. І виконання вимог чинного законодавства є безальтернативним та безумовним", - повідомили на сторінці громади у мережі. 

Водночас міський голова Рогатинської громади Сергій Насалик розпорядився частково розв’язати проблему дитячого дозвілля через Центр дитячої та юнацької творчості.

"Тому, у найкоротший час для дітей від 4 років створено гурток «Школа раннього розвитку», куди записано 23 дітей, гурток «Ми разом» - 10 дітей та гурток «Ластівка» - 15 дітей. У цих гуртках різні режими роботи, тому батьки мають право вибору щодо часу перебування у Центрі їхніх дітей", - повідомляє відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення та комунікацій з громадськістю.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!