«Укрнафта» пробурить ще дві свердловини на заході України


«Укрнафта» готує майданчик для буріння двох розвідувальних свердловин на заході України.

Згідно з побудованою цифровою 3D геологічною та гідродинамічною моделлю родовища станом на 1 січня 2023 року, початкові загальні запаси нафти по продуктивних горизонтах становлять 5,9 млн тонн, газу - 468 млн кубометрів.

«Дякую співробітникам «Укрнафти», які дослідили це відносно молоде родовище, відкрите в 1990 році, та готуються звести два нових об'єкти, щоб отримати цінний ресурс для української економіки», - зазначив директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький.

Цільовим об'єктом дорозвідки з подальшою експлуатацією є менілітові відклади палеогену.

Обидві свердловини плануються як похилоскеровані. Перша має розкрити продуктивні горизонти в інтервалі вертикальних глибин 2498-2627 м. Її глибина по вертикалі - 2677 метрів. Початковий дебіт прогнозується на рівні 16 тонн нафти на добу. Друга має дістатися ресурсу і розкрити поклади в інтервалі вертикальних глибин 2502-2647 м. Глибина свердловини по вертикалі - 2672 м. Початковий дебіт - 25 тонн на добу.

Роботи виконуються власними силами із залученням сторонніх підрядників на сервіси з похилоскерованого буріння, бурових розчинів та геофізичних робіт.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!