Від початку року на Прикарпатті виявили понад 820 нетверезих водіїв


Понад 20 тисяч адміністративних матеріалів у сфері безпеки дорожнього руху задокументували співробітники груп реагування патрульної поліції територіальних підрозділів та патрульні поліцейські від початку року.

Керування напідпитку, перевищення безпечної швидкості, керування транспортними засобами без документів, недотримання правил обгону – найпоширеніші порушення на дорозі.

За цей період на автошляхах області трапилось 732 аварії. Із них 167 – із постраждалими, в яких 21 людина загинула, а 253 особи були травмовані.

Поліцейські особливо посилили контроль за керуванням водіями у стані алкогольного сп’яніння, від початку року виявили понад 820 нетверезих водіїв. На правопорушників складено адміністративні матеріали.

Поліція Івано-Франківської області нагадує, що керування в стані сп’яніння передбачає адміністративну відповідальність:

за скоєння правопорушення вперше: штраф 17 000 гривень та позбавлення права керування на 1 рік;

повторно протягом року: штраф 34 000 гривень та позбавлення права керування на 3 роки з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адмінарешт на десять діб з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого;

втретє протягом року: штраф 51 000 гривень та позбавлення права керування на десять років з конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на п’ятнадцять діб з позбавленням права керування на десять років з конфіскацією транспортного засобу.

Правоохоронці звертаються до учасників дорожнього руху з проханням дотримуватись ПДР, бути уважними та обережними на дорозі, особливо під час руху в темну пору доби та у складних погодних умовах, берегти своє життя та життя оточуючих.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!