Взяв баян та поїхав на фронт. Як протезований отець Іван Теремко з Городенківщини їздив підтримати воїнів


З молитвою, образочками та баяном вирушив на фронт священник ПЦУ з Івано-Франківщини Іван Теремко, щоб підтримати воїнів. Попри те, що отець понад 20 років ходить на протезах, частину дороги на схід країни самостійно кермував автівкою, яку везли для бійців. З візитом на передову протоієрей Іван Теремко вирушив разом з волонтерами фонду "Безстрашні".

Що спонукало отця на протезах вирушити на фронт, через що не зміг заснути дорогою додому та волонтерську місію "Безстрашних", розповідає франківська філія Суспільного.

З молитвою та піснею: як отець Іван підтримував бійців на фронті

"В одному місці я почав грати, почав співати. Чую: там бабахкає-бабахкає, а я так співаю, так співаю. Хлопці дивляться, знімають. Розумієте, я побачив на їхніх устах посмішки. Я побачив у їхніх очах ту іскру якоїсь радості, впевненості у собі. І це, знаєте, це досить велико", — розповідає отець Іван.

"Отче, я хочу посповідатися"

Зустріч зі священником, який на протезах приїхав на фронт, стала приємною несподіванкою для воїнів. Отець Іван каже: від бійців дізнався, що вони бачили у медіа відео про нього.

"Один воїн підходить до мене, каже: "Отче, хочу посповідатися. Я бачив про вас у Facebook. Ми тут всі дивилися на вас. І ми захоплюємося вашою мужністю, що ви на протезах таку дорогу далеку сюди подолали. І тут ви з нами розмовляєте. І, знаєте, це досить мене вразило", — розповідає священник.

"Там життя — на виживання, на дні, на секунди"

Від побаченого отець кілька ночей не міг заснути: думав про умови, в яких живуть військові, яке руйнування принесла війна, та молився за справедливий мир в Україні.

"Там життя — на виживання, на дні, на секунди. Зустрічався з тими хлопцями, які їхали на позиції. Старші посміхаються, а молоді сидять такі зажурені. Дуже тяжко. Життя продовжується, але. І думаєш, Господи Боже, на що нарікають тут наші люди?" — каже отець Іван.

З фронту отець привіз найцінніше — прапор, який йому подарував військовий земляк, та вже планує наступний візит до воїнів.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!