Як позбавитись болю


Біль сприймається людиною як зло, але насправді це відчуття є захисною реакцією організму.

Біль — це своєрідний сигнал про небезпеку, тому треба правильно реагувати на таке попередження. Виникають больові симптоми внаслідок подразнень нервових рецепторів, та означають, що в організмі відбуваються якісь порушення.

Але терпіти біль довгий час не можна. Тим більш, що при деяких хворобливих станах больові відчуття завдають людини сильні страждання. Для зняття болю є ціла категорія лікарських препаратів, інформацію щодо яких можна отримати на https://apteka911.ua/shop/lekarstvennyie-preparatyi/ot_zubnoy_boli. У медичній інформаційній системі «Аптека 9-1-1» доступні безплатні консультації лікаря, довідки про ціни в аптеках на медичні засоби.

Чому виникає біль

Біль може бути ознакою хвороби чи порушень в організмі, або ж сигналом загрози від довкілля. При вивченні механізму болю вчені висунули 2 теорії. В першій вважається, що будь-яке подразнення діє на нервову систему, що і спричиняє біль. Друга стверджує існування спеціальних больових рецепторів, що сприймають загрозу та передають її до нервової системи. Вирізняють 3 різновиди больових рецепторів:

- механічні;

- термічні;

- хімічні.

Різна довжина нервових волокон, що сприймають подразнення, дозволяє сигналізувати про небезпеку, на яку треба реагувати негайно — уникати опіків, наприклад. Довші волокна спричиняють відчуття ниючого, різкого чи пекучого болю зсередини тіла — саме з того місця, де виникають хвороби органів.

За появи вісцерального чи глибинного болю треба звертатися до лікаря, щоб виявити його причини. Самостійно знімати біль за допомогою пігулок можна в випадках, коли біль є поверхневим, що викликаний пошкодженнями шкіри чи слизових оболонок, або ж другими явними причинами.

Причини зубного болю

Як і будь-який інший орган людини, зуби можуть бути уражено хворобами. Їх захисна оболонка — емаль — руйнується внаслідок механічних ушкоджень або від хімічного впливу речовин із їжі. Надмірне споживання солодкого та нехтування гігієною порушує середовище в ротовій порожнині та негативно впливає на зуби.

Зубний біль особливо нестерпний, і позбавитись його можна тільки після лікування ураженого зуба. Але в очікуванні прийому у стоматолога можливо полегшити стан за допомогою знеболювальних препаратів. Головне пам’ятати, що терпіти головний чи зубний біль не потрібно, але просто знімати больовий синдром за допомогою знеболювальних — це не вихід. Треба усувати причини болю.