За вісім місяців Прикарпаття заробило 13,3 мільйони туристичного збору


Більше 13,3 мільйонів гривень туристичного збору сплатили за вісім місяців 2022 року відпочивальники Івано-Франківщини.

Це на 6,5 мільйонів гривень або 95 відсотків більше ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, інформує ДПС в Івано-Франківській області.

Від фізичних осіб, які відповідно до норм Податкового кодексу є платниками туристичного збору, надійшло 7,6 мільйона гривень, від юридичних осіб – 5,7 мільйонів гривень.

Нагадаємо, платниками туристичного збору громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної, міської ради про встановлення туристичного збору, та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі). Платники збору сплачують суму збору авансовим внеском перед тимчасовим розміщенням у місцях проживання (ночівлі) податковим агентам, які справляють збір за ставками, у місцях справляння збору та з дотриманням інших вимог, визначених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради.

Згідно з рішенням сільської, селищної, міської ради справляння збору може здійснюватися такими податковими агентами:

а) юридичними особами, філіями, відділеннями, іншими відокремленими підрозділами юридичних осіб, фізичними особами – підприємцями, які надають послуги з тимчасового розміщення осіб у місцях проживання (ночівлі);

б) квартирно-посередницькими організаціями, які направляють неорганізованих осіб з метою їх тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі), що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму;

в) юридичними особами, які уповноважуються сільською, селищною, міською радою справляти збір на умовах договору, укладеного з відповідною радою.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!